Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zavři mé srdce Marie, ať na chvíli nepláču slzami všech žen, které setkaly se se zázrakem. Ať necítím zoufalství těch, kterým nebylo dopřáno, aby dokonalé boží dílo spatřilo svět, zrodilo se z nich a skrze ně. Ať necítím věčnou, tupou bolest těch, které poslechly rozum a rozhodly se nedat zázraku šanci, projevit se ve hmotě. Zavři mé srdce Marie, protože nemohu malovat, když vzpomenu všeho toho doufání a zoufání a bolesti a radosti a souznění a spočinutí, ke kterému mateřství nás nutí.

Zdroj: https://ivanaknapova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802100

To jsou ale bláboly. Typické náboženské bláboly, ale stále bláboly!

Mám celkem rád Starý zákon, tam je hodně moudrosti. Nový zákon je však jen vymyšlená pohádka. Jediné, co na této pohádce je pěkné, je zdůrazňování lásky, kterou se však křesťané zpravidla neřídí.

Dogmatická náboženství a extrémní politické ideologie jsou nejhorším zlem na světě, které způsobilo smrt miliónů lidí. Například během třicetileté války v níž bojovali protestanti s katolíky, zemřela polovina obyvatel českých zemí. Pomohl tomu trochu i mor. Vlastizrádce Komenský kreslil Švédům mapy, aby mohli lépe dobývat a plenit české země.

0 0
možnosti
Foto

Každý ve všem vidí odraz sebe. Čím je naplněno vaše srdce, to se vám ve všem zrcadlí. Když blábol tak blábol. Když zlo tak zlo.

0 0
možnosti
AL

Jen drobná poznámka, ikony se nemalují, říká se,že ikony se píšou.

0 0
možnosti
ES

Ikona je náboženský obraz - Wikipedie

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 588x
Milí! Cesta byla klikatá, ale dovedla mě k vysněnému cíli. Vystihuje ho můj nick na FB - Pozdě, ale malířka. 

    Inspirace se ovšem projevuje nejen barvami a štětcem, ale i slovem. Svými názory a zkušenostmi snad některým z vás dodám odvahu, či naději. A nebo se alespoň zasmějete.

moje tvorba výtvarná : www.ivanaknapova.cz

Seznam rubrik